marți, 17 noiembrie 2009

Greva grevelor....

Azi greva la metrou, miine greva la politie, poimiine greva la nu stiu ce administratie de stat. De cind a inceput campania vad ca miscarile de acest gen au fost si sint din ce in ce mai dese si mai directionate. Fiecare dintre ei vrea sa arate ca e rau in sectorul bugetar.

Fac o analiza si incerc sa inteleg: sindicalistii de la metrou (condusi de un fost senator si mare baron - sindicalist nevoie mare numai ca in sensul american al cuvintului "sindicate") fac greva ca nu le ajung banii si ca nu li se paroba in an de criza o crestere de 25%. Ei au un salariu dublu fata de salariul mediu pe economie, adica aproape 800 EUR. Un salariu bun. E drept au si conditii de munca dificile. Dar domnilor de ce nu ati facut greva in primavara? Pentru ca nu era momentul si pentru ca nu aveau cum sa sa stie ca in noiembrie le expira contractul? Nooo....ei stiau astea dar domnul "sindicate" nu considera ca este oportuna discutia. Eu cind stiu ca mi se termina un contract, incerc sa il renegociez cu 30 - 40 de zile inainte de incheiere si asa mi se pare normal sa fi facut si "sindicate"....

Trec mai departe si ii compar cu minerii. Minerii muncesc si nu mai fac greva, Ei au un salariu mediu pe economnie....si muncesc in conditii mai grele.

Acum, banii la buget vin din sectorul privat in cea mai mare parte, nu? Da... Deci daca sectorul privat intra in greva, bugetul nu are bani. Bugetul nu are bani, rezulta ca bugetarii nu vor avea bani si implicit toti cei care au facut greva. Boon. In conditiile date cred ca e bine ca sectorul privat sa incerce un raspuns la aceste greve si aceste manifestari de lipsa de bun simt electoral:
- greva fiscala: nu mai platim impozitele deloc timp de o luna de zile, nimeni din sectorul privat, astfel o luna nu vor avea bani deloc si vor vedea cine ii plateste de fapt si de unde isi iau banii;
- greva consumatorilor: timp de o saptamina (daca nu chiar o luna) nimeni nu mai achizitioneaza nici un fel de serviciu de la prestatorii din domeniul bugetar. Ma gindesc aici sa nu se mai suie nimeni in mijloacele de transport in comun (deci nu bilete, abonamente, etc), sa nu mai se mai solicite institutiilor statului hirtii si servicii care sint platite (deci nu taxe sau incasari), sa nu mai dea nimeni nici un banut catre societetaile "de stat".

Ar trebui sa facem ceva ca in Boicotarea autobuzelor din Montgomery (1955) si macar astfel am trage un semnal de alarma.

Ar mai fi o solutie: manifestari spontane de dezacord genul flash mob si care ar putea sa le atraga atentia ca lucrurile nu mai pot continua asa.

Una peste alta concluzia e clara: bugetarii fac greve pe banii nostrii ai celor care lucreaza in privat....si apoi ne mai si rid in nas ca au serviciul asigurat, fara probleme si venitul constant oricare ar fi el... e atitudinea lor....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena bucuresti carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire festival fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire iubim 2 roti lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata weekend