marți, 8 februarie 2011

Bucovina ... iarna

Am plecat din Bucuresti pe o vreme rece cu un vint taios care nu te prea lasa sa respiri.
Am ajuns in Bucovina repede si bine si pe o vreme de parca as fi mers spre sud. Cind am ajuns la Casa Galbena erau deja 2 grade si stele pe cer.

De a doua zi soarele a fost prieten cu noi si ne-a desfatat cu temperaturi de pina la 15 grade satfel incit sederea noastra a fost mai mult decit placuta.

Cum arata Bucovina iarna?

Cimpuri intinse arate de parca ar fi niste terenuri de tenis puse cap la cap. Culori de la negrul pamintului la albul zapezii acolo unde a mai ramas. Din cosurile caselor se vede fumul de la sobe si pe ulitele satelor te asteapta mirosul acestuia. Atmosfera este placuta si lumea este primitoare. Zimbetele sint prezente peste tot pe fetele oamenilor de parca nu ar avea griji si nici probleme.

Am dat o fuga si pe la Vatra Dornei sa ma dau cu saniuta, lucru pe care l-am facut cu succes in parcul din statiune unde erau citeva saniusuri bune. Pirtia de schi destul de slabuta (din comentariile celor pe care i-am intilnit acolo eu fiind un schior inexistent) arata cam jalnic, singura instalatie care era functionala fiind un mini tele-schi (daca am inteles bine termenul).

Cica ar mai fi o pirtie si la Gura Humorului dar aceea era complet lipsita de zapada si atunci nu am mai batut drumul pina acolo.

Am mai trecut si pe la mina de la Cacica unde am vazut o exploatare de sare impresionanta si poate prea putin mediatizata. Daca lumea ar si ca acolo au fost pastrate brinzeturile pina in 1993 si ca acolo e o sala de sport cit un teren de handbal cred ca ar fi ceva mai vizitata. Si in plus locul are o istorie interesanta.

Am sa dau o fuga si pe la citeva minastiri sa vad cum sint acestea in toiul iernii si cum se modifica aspectul lor cind soarele nu mai infloreste trandafirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci bucuresti canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata