vineri, 23 martie 2012

Lansare B-MAX in Romania


Foto: Ford Romania
Ford a lansat astăzi în România noul B-Max. Lansarea a avut loc la la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) in Bucuresti si s-a dorit a fi inovativa si surprinzatoare. Numarul de “magie” facut de Andi Moisescu, MC-ul evenimentului, a fost incununat de succes si cele doua modele aduse acolo pentru prezentare si-au facut aparitia.

Au urmat citeva prezentari mai mult sau mai putin tehnice pentru ca mai apoi sa trecem la “pipait”, asezat, controlat si admirat ultima realizare a ovalului albastru.

Foto: Ford Romania
Sub umbrela inovativa, Ford a pregatit pentru B-MAX o gama de motorizări extrem de generoasă care incearca să multumeasca fiecare gen de public.

Entry-level-ul va fi asigurat de un motor aspirat, de 1.4 litri şi 90 de cai putere. Vedeta este insa propulsorul de 1.0 litri, disponibil în doua versiuni de putere, una de 100 şi una de 120 cai putere, ultima urmând sa se produca la Craiova. Dieselul este reprezentat de doua motoare TDCI, unul de 1.5 litri 75 de cai si unul de 1.6 litri 95 de cai. Ford se mindreste cu cea mai bună eficienta pe acest segment: consumul motorului 1.0 Ecoboost de 120 de cai este de 4.9 litri/100 de km, iar dieselul de 1.6 TDCI coboara pina la 4 litri/100 de km.

Foto: Ford Romania
In cadrul conferintei de lansare, oficialii Ford au anuntat ca B-Max va avea un pret special pentru Romania: 13.400 de euro (TVA inclus) pret de pornire, pentru versiunea de 1.4 litri si 90 de cai putere si echiparea Ambiente ce va include ca dotari standard: jante de otel de 15 inch, geamuri electrice fata si spate, ESP, airbaguri pentru pasagerii fata si cortina. Pentru cei care vor plasa 0 comanda pina in septembrie B-MAX vine cu un cadou de circa 1000 EUR constind in aer conditionat manual şi radio CD cu MP3. Pentru o echipare mai pretentioasa sau exclusivista se poate alege intre variantele Trend si Titanium, cu un pret de plecare de 14.150 de euro respectiv 16.150 EUR.

Dieselul 1.5 TDCI se va gasi direct cu nivelul de echipare Trend la 15.650 de euro in timp ce versiunea mai puternic, 1.6 TDCI, va avea un pret de pornire de 17.650 de euro şi poate fi gasita si cu echipare Titanium. Motorul 1.0 EcoBoost de 120 de cai cu sistem start-stop si acelasi nivel de echipare Titanium ajunge la 16.900 de euro cu TVA.

Foto: Ford Romania
B-MAX este o masina ce se doreste a fi de familie asa cum ne-au lasat sa intelegem cei care au facut prezentarile. Pentru aceia dintre voi care iubesc gageturile acest monovolum este plin de surprize si extrem de grijuliu cu pasagerii sai: stie sa frineze singur cind v-ati apropiat prea mult de masina din fata iar in caz de accident stie sa apeleze sistemul de urgenta 112.

Astept cu nerabdare sa vad in iunie “JOB#1″ cum i-au spus reprezentantii Ford primei masini care va iesi pe poarta fabricii din Craiova.

Mi-as fi dorit ca aceasta lansare sa fie cel putin la fel cu cea de la geneva dar se pare ca Ford Romania a dorit sa faca altceva mai discret si cu mai putina logistica. Probabil ca vom avea parte de artificii la Craiova la punerea pe roti a lui "JOB#1".

Acest articol a fost publicat si pe www.clubford.ro.

20 de comentarii:

  1. stie sa apeleze sistemul de urgenta 112. wow asta chiar e tare :d

    RăspundețiȘtergere
  2. wow...exact ceea ce imi trebuie..:P

    RăspundețiȘtergere
  3. este foarte utila.foarte buna pentru oras..:)

    RăspundețiȘtergere

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena bucuresti carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire festival fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire iubim 2 roti lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata weekend