luni, 15 februarie 2010

De pe aeroport.....

Sintem o tara exterm de civilizata, cu oameni extrem de civilizati. Iti poti da seama de acest aspect de cind intri in tara.

Uite, de exemplu, cobori pe Otopeni si vezi aliniate frumos taxiurile pe care le cheama un dispecer, vezi ghiseele cu servicii de masini de inchiriat (chiar daca au preturi de coasta de azur sau chiar mai scumpe), vezi lumea cum sta linistita fara nici un fel de apasare in fata usilor de la sosiri. Nimeni nu se inghesuie, nimeni nu te bate la cap, parcare civilizata, etc.

Un alt exemplu este, Baneasa. Aici e si mai multa civilizatie. Aici te simti ca in Papua Noua Guinee. Taximetristii cu fete dubioase te intimpina strigind la tine si aproape tragind de tine: taxi, taxi, ieftin.... (ieftin la 3,5 RON/km!!!!). Ei sint primii care asteapta lumea in aeroport, ce rude sau prieteni. Cind te apropii sa iei pe cineva mai ca iti sar la git sa nu le iei clientii si le mai si scapa o injuratura de ferentari ca "ce p...ana mea au venit sa ii ia pe astia pe toti". Cetatenii straini fug de le sar capacele dupa ce sint luati in primire de hoarda de taximetristi. In plus, daca vin 2 avioane in acelasi timp, s-a terminat lucrarea: nu mai ai loc in parcare, nu mai ai loc in sala de asteptare (construita, ca o ghereta, atirnind mojic pe trotuarul VECHII AEROOGARI), in plus agentii de la firma de paza te jecmanesc de bani ca sa te lase sa parchezi pe acolo pe undeva.

Iata cum la citiva kilometrii distanta dam de 2 Romanii....una civilizata si una de ghetou. Care din ele sa fie cea care ne reprezinta? Daca ma uit un pic spre Gara de Nord...imi suna mai mult a ghetou...

Fotografia de mai jos am primit-o pe mail si mi-a placut destul de mult. Cica este de pe Otopeni. Ma intreb ce ar trebui sa scrie in Baneasa sau Gara de Nord.

Asta e atitudinea noastra, astia sintem. Asa ne si comportam. Cind sintem "afara" aruncam hirtiile la cos, stam pe dreapta pe banda rulanta si stim sa respectam legile si regulile tarii vizitate. Cind ajungem "acasa" ne bagam picioarele in ea de tara si devenim brusc niste imputiti, niste nesimtiti si niste oameni care nu respecta nimic ... Ce ne face sa fim atit de duali? Sa fie educatia, sa fie cultura sau pur si simplu sa fim noi astfel construiti genetic?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena bucuresti carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire festival fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire iubim 2 roti lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata weekend