duminică, 11 aprilie 2010

Azi am primit felicitari...

...de la Politia Romana. Nu e o gluma, e un fapt real.

Sa va povestesc cum sta treaba: ma duceam spre spalatorie sa imi curat masina care era plina de noroaie si zloata dupa excursia la Moieciu de Sus de saptamina trecuta, cind mergind eu linistit pe Bd. timisoara im iese in cale AGENTUL. Ma uit la vitezometru si inteleg graba lui de a ma intimpina. Aveam in jur de 80 km/h.

Ma dau jos si baiatul, extrem de politicos (in paranteza fiind spus este printre primii care au stiut sa vorbeasca, care au venit cu zimbetul pe buze la mine de parca era un agent comercial, care nu avea o burta cit un pepene peste cingatoare si care a fost capabil de un dialog cu sens), dupa ce se prezinta imi solicita actele. Apoi cere prin statie detalii referitoare la viteza cu care ma deplasam. Primeste confirmarea: 78 km/h. Se uita la mine si imi recita politicos din codul rutier. Inteleg ca ma aleg cu 4 puncte de amenda si 3 de penalizare. Apoi vine surpriza: "Felicitari domnule, sinteti singurul care a circulat cu viteza sub 80 km/h de azi dimineata pina acum! Va rog asteptati la masina."

Trece o vreme si apoi vine la mine cu procesul verbal ("felicitarea" livrata inainte de plata taxei de curier in valoare de 240 lei sau 120 lei in termen 48 de ore in zile lucratoare). Dupa ce il citesc si constat ca nu am obiectii...(ce rost avea, omul fusese politicos si eu chiar o cimisesem fara judecata) ii zic ca ma asteptam la un avertisment. Ride in coltul gurii si imi spune: "Nu se mai dau, ni s-a interzis sa mai dam avertismente pentru a ne proteja pe noi de coruptie!"...Pentru citeva secunde ramin fara vorbe. Mai discutam un pic apoi pe marginea subiectului, ne salutam, zimbim unul la altul si ne despartim ca niste vechi prieteni cu o stringere de mina.

What the fuck?!!! Fara avertismente!!!! Care mai este atunci rolul de prevenire al politiei? Nu zic ca nu mi se cuvenea sanctiunea. Dar daca ei nu mai pot sa avertizeze nicio fapta atunci cum mai previi? Toti sint niste infractori! Nimeni nu poate sa mai greseasca, nici macar o data...In plus, de ce naiba si-au luat sisteme performante pe banii contibuabililor, baze de date, etc daca nu pot sa pastreze un "cazier" al fiecarui cetatean posesor de cartulie roz? De ce sa fiu eu pus pe acelasi loc cu ala care circula frecvent cu 120 la ora sau care trece pe rosu ca "meseriasii"?

Asta e atitudinea politiei romane sau a oamenilor care o conduc, politia cu "p" mic, mic de tot, foarte mic...."p" de la militie....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci bucuresti canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata