marți, 17 august 2010

Din concediu ... revenire

Am avut doua saptamini foarte intense si totusi foarte relaxate. Neavind bani de bulgari si de turci am incercat sa imi fac un concediu impreuna cu familia, de doua saptamini - 14 zile, in tara noastra cea de toate zilele in care nu am ales noi sa ne nastem. Bugetul alocat: circa 4000 de lei (adica aproape 950 EUR suma cu care as fi reusit sa merg la bulgari sau turci o saptamina) buget cu care am vrut sa imi demonstrez mie ca se poate face un concediu si la noi in tara fara probleme si fara extravagante.

Mi-am impartit concediul in doua si am zis ca primele 7 zile le voi petrece pe litoralul nostru, la Mamaia, iar urmatoarele in Bucovina, la Arbore, urmind ca de acolo sa vizitez si minastirile si locurile inconjuratoare.

Am inceput prima parte a concediului cu cazarea intr-un apartament din Constanta, apartament de 3 camere, la un prieten. Avind in vedere faptul ca ne cunosteam de ceva vreme mi-a facut un discount bun si am reusit sa stau 8 nopti cu 800 de lei. Am mai platit taxa de intrare in Mamaia de 25 lei pentru 7 zile si am mai cheltuit in medie 120 lei/zi pe mincare (prinzul la autoservirea de la Campingul de linga fosta discoteca Eclipse - cine isi mai aduce aminte de acel loc unde pe timpuri erau canapele de piele si muzica buna - era in jur de 55 lei/zi pentru 3 persoane), trambuline, telegondole, inghetate, cafea, sucuri, bere. Am mai cheltuit in medie 25 lei/zi pentru 2 sezlonguri si umbrelute. Astfel cheltuiala la mare a fost de numai 1815 lei.

In partea a doua m-am indreptat catre Arbore unde am stat la Casa Galbena si unde am luat cel putin 5 kg in greutate datorita doamnei Maria care a avut grija sa ne hraneasca cum nu se poate mai bine si cu niste bucate de nu iti mai vine a te ridica de la masa de bune ce sint. Daca va uitati pe site o sa vedeti care sint tarifele, iar eu o sa va confirm ca asa sint, veti vedea ca am cheltuit undeva sub 1000 de lei pe masa si casa pe cele 7 zile. In cheltuiala mai trebuie sa includ 2 minastiri pe zi, 5 zile, taxe de intrare si foto 12 lei/minastire asta inseamna 24 lei/zi, adica in total 120 lei pentru intrari la minastiri. Adaug aici niste beri cumparate de la magazin, niste sucuri si niste alte prostioare care au dus la 200 lei. Astfel ajung la un total de 1320 lei pentru partea a doua a concediului.

Mai pun la socoteala si cele 4 plinuri de motorina pe care le-am facut: 900 lei.

Ajung astfel la total de 4015 lei. Iata ca se poate sa faci un concediu decent cu bani putini in tara noastra.

Multi o sa imi spuna ca servirea este de cacao la noi si ca nu vor sa le trinteasca nimeni farfuria in fata la restaurant sau la crisma. Eventual o sa imi spuna ca ei nu maninca la autoservire (desi acel "all inclusive" tot o autoservire este) si ca s-au saturat de aglomeratia de pe plaja si de plaja murdara. Pot spune cu certitudine ca daca iti alegi cu grija locul in care faci plaja nu gasesti nici mizerie. Mai mult daca te duci la restaurante unde vezi ca nu este aglomeratie sa se calce lumea in picioare vei fi servit cum trebuie. Trebuie doar sa ai un pic de rabdare si sa incerci sa alegi cu grija si sa nu te arunci in gloata.

In plus am fost fericit sa vad ca, desi televizuinile au avut numai o activitate de dezinformare (probabil ca unele au actiuni la bulgari sau la turci), cu toata campania televizata de defaimare a litoralului si a Moldovei nu a fost asa. Eu nu am vazut nici pesti morti, nici pesti Dracula, nici viermele de matase sau paianjenul televizat, nici viiturile de la televizor desi am fost acolo atunci cind ei le aratau. Mai mult la unul din evenimente am apucat sa discut cu un martor care mi-a conformat ca erau citez "doi betivi care adormisera pe un prundis ..."..in fine.

Concluzia este ca ar trebui sa dam o sansa si turismului romanesc, ca ar trebui sa luam atitudine fata de cei care incearca sa demoleze aceasta industrie doar pentru ca la conducerea ministerului nu este cineva din partidul agreat de ei, ca ar trebui sa invatam sa ne chibzuim banii si sa le facem un pret. Daca as fi cheltuit banii astia la bulgari sau la turci as fi stat cu o saptamina mai putin in concediu si nici nu as fi vazut atitea minuni pe care le ascunde tara noastra. Sint insa sigur ca multi dintre cei care se duc la bulgari sa la turci nu au vazut sau nu si-au pus vreodata problema de a vizita Bucovina sau Ardealul... si asta pentru ca nu au mai avut bani pentru inca o saptamina de concediu....

Despre ce am vizitat si despre cum a fost in concediu va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci bucuresti canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata