vineri, 7 ianuarie 2011

Protest, proteste.....rezultate...

Am citit un articol in care se povestea despre niste tineri din Cluj care s-au mobilizat si a-au dus sa plateasca carburantul la benzinarii cu monezi de 1, 5 si 10 bani in semn de protest fata de scumpirea carburantior din Romania. Ce-i drept la noi carburantii s-au scumpit cu aproape 27% iun ultimul an, si noi avem inclusiv productie proprie, in timp ce in tari care importa carburantii integral acestia nu s-au scumpit decit cu maxim 17%. Protestul este bun numai ca asa cum am vazut niste comentarii la acel articol cei pedepsiti sint de fapt functionarii de la pompa care sint nevoiti sa stea sa numere marunteii.

Un alt grup din Bucuresti (fordisti de-ai mei) se organizeazape facebook pentru a face un protest similar duminica intre 15.00 si 18.00 cidn se vor duce in diverse pompe sa alimenteze cu carburant in valoare de maxim 5 lei si vor plati cu monezi de 1, 5 si 10 bani. Daca vreti sa va alaturati puteti sa o faceti si voi independent sau in grupuri, grupuri. Deasemenea protestul este bun dar din nou vor avea de suferit cei care numara maruntii si cei care se grabesc.

Un protest pe care l-as face eu, cumva similar cu protestul consumatorilor despre care am mai vorbit (provocam atunci lumea la un protest: 3 zile fara cumparaturi din hipermarche-uri! Nu mai cumparati nimic de la ei. Lasati-i sa le moara icrele in frigidere, sa le coaca pieptii de pui in congelatoare si sa le fiarba iaurturile pe raft) delaungul timpului, este de a nu mai alimenta deloc intr-o zi de la pompa. Adica sa zicem ca stabilim ziua de 19 ianuarie 2011 ca fiind ziua in care nimeni sa nu alimenteze cu carburant de la nici o pompa din tara. Acesta ar fi un protest bun si ar trage un semnal de alarma desi ....e greu de crezut ca firmele de transportatori se vor ralia acestui protest mai ales ca unele au pret preferential negociat cu companiile furnizoare de carburanti. Dar daca toti consumatorii privati de carburanti nu ara alimenta ar fi un semnal si ar fi un protest care s-ar face simtit. Altfel pe oricare dinu paturica il doare fix in bascheti ca ia marunti sau hirtii de 200 de lei caci el tot face profit.

Atitudinea mea: pe 9 iauarie voi alimenta de 5 lei si voi plati cu monezi de 1 si 5 bani in semn de solidaritate fata de colegii care fac chestia asta si pe 19 ianuarie 2011 va fi o zi in care nu voi alimenta si in care voi incerca sa conving cit mai multa lume sa nu alimenteze de la nici o benzinarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci bucuresti canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata