marți, 10 mai 2011

Cum le vad eu

Ma uit la primarul de la Deva si aflu ca dupa ce a fost mazilit dintr-un partid se duce la o uniune de partide. Eu vad ca lucrurile au ramas la nivelul clasei a 2-a: m-ai prins...si ce daca...imi iau jucariile si plec sa ma joc cu alt Gigel! Ar trebui facuta o lege prin care cei care au parasit un partid sa nu se mai poata inscrie timp de 4 ani in alt partid sau cel putin sa nu mai poata candida la functii publice astfel ar fi protejat electoratul.

Cum poata sa imi spuna mie orice X ca dupa ce a fost 3 ani cu socialistii si-a dat seama brusc ca de fapt el este liberal. Dar pentru a-si da seama a trebuit sa fie prins de socialisti cu mina in banita capitalista sau invers.... sa fim seriosi.

Singurul partid, care din punctul meu nu are nici o doctrina stabila, unde poti fi orice ai fi numai sa fii de origine este UDMR-ul. In acest partid (desi e tot o uniune) poti fi conservator, socialist, democrat, liberal, laburist si altele cu conditia sa ai buletinul verde la tine. Si de aceea vad ca le rezista coafura indiferent de guvernare: au procentul corespunzator, au aptitudinile si maleabilitatea necesara, au oameniii care stiu sa se adapteze si de aici succesul garantat al uniunii. Nu cred ca se poate intimpla la fel cu cealalta uniune care, din punctul meu de vedere, este de la inceput sortita pieirii pentru simplul motiv ca este formata din doua bombe cu ceas.....acum sa vedem care va exploda mai repede...Tic-tac sau pic-poc?

Ca sa inchei cumva, o sa vorbesc de fotbal. Asta pentru ca toti ne pricepem la fotbal si la politica. M-a placut ca giulestenii au batut in Ghencea. In afara de faptul ca sint rapidist prin convingere, victoria asta s-a materializat ca o aratare a "ofticii" din curtea scolii de cind eram eu mic. In alta ordine de idei vreau sa mai merg si eu la un meci si vreau sa pot striga sau sa ma pot bucura de o reusita a echipei favorite fara sa imi fie frica de vre-o bita sau bricheta sau caramida. Ma intreb cind vom intelege ca si fotbalul este un spectacol si ca daca vrem sa mergem sa ne injuram si sa ne batem o putem face pe cimp printre papusoi ... asa cum o fac chiar si englezii inainte sau dupa meci undeva intr-un parc pe un cimp de lupta dar niciodata in arena. Asta ar fi o atitudine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci bucuresti canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata