marți, 19 iulie 2011

Din hatisul ...buro-cratiei

Fac ce fac si trebuie sa dau cu nasul de autoritati. Nu am incotro. Si cind sa ma simt si eu bine si sa zic: "iata ca se poate" ceva se incurca si vrea cu tot dinadinsul sa imi arate cu un deget mare cit un par in ochiul meu ca nu este asa.

Ma duc sa imi iau certificat fiscal de la administratia fiscala. Intru dimineata la 8.35 pe usa si vad ca sint citeva persoane la casa. Nu-i nimic iesit din comun. Imi iau bilet de ordine si ma asez la casa pentru a plati taxa de 2 lei. Intre timp, pentru ca doamna de la casa se misca destul de incet ma "striga" pe afisaj si dau fuga la doamna de la ghiseul unic sa ii spun ca eu inca stau la coada la casierie. Doamna extrem de amabila imi ia actele si imi spune ca ma asteapta. Ma intorc la cas aunde lucruile mergeau si mai incet.... Nu trec 30 de secunde si doamna de la ghiseul unic ma striga la propriu si imi face semn sa ma duc la ea la birou. Dau fuga si ce sa vezi:

- Domnule aveti debite!
Bang, lopata in capul meu!
- De unde?
- Pai o amenda de circulatie.
- Pai de cind?
- Pai din octombrie anul trecut.
- Pai am platit-o!
- Pai la noi nu se vede si cei de la politie ne-au transmis-o ca e neplatita. Aveti chitanta la dumneavoastra?
- Nu!
- Pai daca nu aduceti chitanta nu va pot da certificatul.
- Pai am acasa un mail cu chitanta emisa de ghiseul electronic.
- Pai o aduceti, mergeti la urmariri, o inregistreaza si apoi ...va dau certificatul. Si daca veniti astazi, veniti la mine si nu mai stati la coada!

Si uite-l pe mesteru' cum fuge el acasa, gaseste meiul' cu pricina, printeaza meilu' cu pricina si fuge inapoi la administratie....ca de sint angajat la stat ca am bani de dat. Ajuns aici ma reped catre doamnele de la "urmarire" si repejor imi fac modificarea dupa ce in prealabil se mira ca am aceasta hirtie de la ghiseul.ro si apoi ma duc la doamna de la ghiseul unic pe care o gasesc libera si in 6 - 7 minute imi iau ceferticatul.

Acum stau strimb si judec drept: de ce a trebuit sa fac eu aceste drumuri? Pentru ca institutiile statului nu isi fac treaba, asta e clar! Dar cine imi plateste mie timpul, carburantul, nervii si toate cele? Nimeni, pentru ca institutiile statului nu isi fac treaba! Mi-as fi dorit sa pot sa ii dau in judecata pentru ca nu si-au facut treaba si pentru ca m-au facut sa pierd timp si bani....din nefericire nu am avut nici nervii si nici timpul necesar pentru a face asta.

Cred ca pina la urma tot greva fiscala este cea care ii va trezi din adormire si ii va face sa inteleaga ca noi ii platim pe ei si nu invers.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci bucuresti canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata