miercuri, 14 decembrie 2011

Din nou despre Valea Screzii

Ieri a fost ziua mea. Un 13 decembrie destul de mohorit, daca e sa ma iau dupa cum arata meteorologic, si care nu prevestea nimic rau dar nici lucruri fantastice. Am pornit insa la drum cu dorinta de a face soarele sa iasa si sa zimbeasca macar pentru citeva minute pe cer. Nu stiu daca a fost sau nu asa caci in virtejul care a urmat nu am mai avut timp sa ma uit pe geam si sa observ daca s-a intimplat sau nu minunea.

Lucrurile au devenit, brusc, grave in momentul in care un coleg m-a anuntat ca a auzit o stire la radio despre Valea Screzii: auzise ca a luat foc o casa acolo si ca sint probleme. Am crezut ca e o confuzie si ca stirea de la radio e una veche, caci eu stiam ca acum citeva zile luasera foc capitele de fin. Am sperat sa fie acesta adevarul. Am dat citeva telefoane, am cautat pe net si am aflat ca realitatea era mult mai cruda si mult mai fumeginda. Da, era real: luase foc cantina, bucataria si administratia. Dupa ce am aflat care e situatia, ce e nevoie si cum as putea sa ajut am inceput sa dau meiluri, telefoane, mesaje pe facebook si sa incerc sa constientizez prietenii si colegii ca lucrurile sint grave acolo.

Vestea buna a fost ca nu au fost victime si ca nimeni nu a afost ranit! Restul ....le putem pune la loc si le putem reface!

Noi ne organizasem sa mergem pe 17 decembrie acolo pentru a duce cite ceva pentru Craciun. Depasarea era deja stabilita si lucrurile erau puse la punct logistic. Avind in vedere evenmentele am incercat insa sa obtin suplimentari de produse si bunuri pentru a suplini ceea ce a ars: alimentele, efectele si obiectele din sala de mese, calculatoare, etc.

Cu ajutorul colegilor de pe ClubFORD am reusit sa mobilizam ceva lume si joi, 15.12.2011 la ora 20.00 la Academia Militara vom stringe ce aduce fiecare.

Simbata un prieten va fi in Brasov la ora 10-11 pe Strada Bisericii Romane Nr 47 de la Biserica Ortodoxa si va colecta de la brasovenii care m-au sunat ca vor sa doneze si ei cite ceva si apoi le va aduce la Valea Screzii.

Eu i-am rugat pe prieteni sa nu imi cumpere nimic de ziua mea si sa cumpere zahar, ulei, orez, etc pentru Valea Screzii cu banii pe care i-ar fi cheltuit pentru cadoul meu.

Acum lucrurile vor intra in normal la Valea Screzii dar, pentru cei care vor sa ajute, mai este nevoie de multe: trebuie refacut ceea ce focul a distrus:
- sala de mese;
- bucatarie;
- administratie (xerox, pc, birouri, etc)
Pentru a reface toate acestea e nevoie de materiale de constriuctii, mina de lucru si multa bunavointa.

Eu voi milita si voi duce o campanie destul de agresiva in aceasta directie chiar cu riscul de a parea ca sint nesimtit. Asta va fi atitudinea mea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena bucuresti carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire festival fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire iubim 2 roti lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata weekend