marți, 28 februarie 2017

Cum sa iti imatriculezi masina - dupa "abolirea" taxei

Zilele trecute am facut pasul acesta asa ca vreau sa las memoriei colective invataturile mele. Ma refer doar la Bucuresti caci aici am avut eu de facut aceasta operatiune. Pentru restul tarii nu stiu ce sa zic altceva decit "Bafta!".

Lucrurile stau asa:
- faci actele la administratia financiara unde merge relativ repedre (40 - 50 minute) daca te duci in jurul prinzului cind majoritatea persoaneleor care nu lucreaza stau acasa si isi iau prinzul linistiti dupa ce au goliit pietele.
- te duci la DRPICV (http://www.prefecturabucuresti.ro) cu toate actele pe care ti le cer ei si pe care le gasesti pe site listate si chiar explicate acolo bine de tot. Nu cauta pe site-ul DRPCIV ca te ia buhul, uita-te pe site-ul prefecturii!
- ai grija sa ajungi pina in ora 15.00 ca se termina bonurile de ordine si apoi trebuie sa te intorci a doua zi
- nu incerca cu programarea online decit daca ai timp si rabdare: eu am incercat sa ma programez si am verificat 30 de zile consecutive si nu am gasit liber nimic. In plus site-ul e facut prost astfel incit daca verifici data iti spune ca e disponibila programarea dupa ora 19.30 dar daca dai inscriere iti zice "pas mai incercati" si o iei de la capat cu introdus datele. Eu am facut reclamatie dar, desi m-a sunat cineva de la ei, sint slabe sansele sa fi rezolvat.
- odata ajuns in fata masinii vorbitoare care face bonuri de ordine, dai cu degetul pe ecran ca vrei sa inmatriculezi, iti introduci numele si gata esti in posesia unui bon de ordine cu numele tau pe el. Nu incerca sa cumperi bonuri din fata cladiri: e teapa! Baietii de la ghiseu, desi foarte plictisiti, verifica numele de pe bon cu cel de pe buletin si daca nu coincid iti zic "pas mai incearca" si o iei de la capat.
- ai bonul esti fericit!
- acum faci calcule: vezi ce bon este servit in acel moment (e musai ca sa iti dai seama cum merge treaba) si imparti numarul de bon strigat la numarul de minute scurse pina in momentul in care esti. La mine a fost simplu era 12.35, trecusera de la ora 7.00 fix 5 ore si 30 minute, adica 330 minute. Servisera bonul 306 si eu aveam bonul 657. Practic 306 bonuri : 330 minute = 0.92 dosare pe minut = 55.6 dosare/ora.
- continui calculul cu ora estimata la care vei ajunge tu la ghiseu: 657 - 306 = 351 dosare ramase : 55 dosare = 6 ore si 38 minute........pe care le adaugi la ora la care ai luat bonul si minunea rezulta in faptul ca vei ajunge la ghiseu la ora 19.00....aproximativ, dupa aceste calcule.
- daca nu vrei sa te complici cu calcule considera 50 de dosare pe ora si gata. Nu stiu de ce nu pun pe bon si ora estimata pentru prezentare la ghiseu ca e simplu de tot. Astfel s-ar mai aerisi in sala aia putitoare in care nu merge ventilatia si geamurile nu pot fi deschise pentru ca "se face curent".

Am plecat la birou, mi-am facut treburile linistit si pe la ora 17.00 am fost din nou inapoi. Optimistul din mine...! Am crezut ca vor fi mai rapizi. Au fost! Am ajuns la ghiseu la ora 18.20 deci mai devreme cu 40 de minute!

Una peste alta nu are sens sa stai acolo cu orele! Nu merita. In plus daca vrei poti sa te duci si sa iti iei bonul de ordine pe la 11.00, iti faci calculul si te duci la administratie intre timp. Astfel poti salva ceva timp (faci insa ceva kilometri) si rezolvi totul in aceeasi zi.

La ridicarea actelor, peste 3 - 4 zile e lejer. Nu te duce la ora 14.00 cind te cheama ei ca va fi inghesuiala. Daca te duci pe la 17.00 esti singur la ghiseu. O sa fie insa mai greu cu drumul spre casa ca iesirea din Pipera la ora aia e o poveste...de groaza!

Bafta! Asta a fost atitudinea mea fata de acest subiect!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci bucuresti canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata