marți, 29 septembrie 2015

Contrasens

Acum citeva zile am intrat pe contrasens si din spate am auzit masina politiei care a venit dupa mine si ea pe contrasens. Desi am intrat pe contrasens numai 2 - 3 metri, tot contrasens este si tot contraventie se cheama. Am oprit, m-am dat jos si civilizat mi-am recunoscut fapta. Nu am fost agresiv, am fost chiar extrem de calm din moment ce stiam ca imi vor lua carnetul pe 2 luni si ca ma paste o amenda zdravana. Nu am incercat sa dau spaga sau sa ma tirguiesc. Lucrurile erau clare.

Am fost impresionat de agentul de politie care m-a avertizat si mi-a spus ca si el a fost impresionat ca nu am reactionat urit si ca nu am vorbit urit sau amenintat. De parca mai aveam de ce sa o fac....In fine, mi-a dat actele inapoi si mi-a spus sa nu mai fac asa si mi-a atras atentia ca imi pun viata mea in pericol si pe cea a celor din masina. Interesanta abordare si probabil nu unica, dar printre putinele de acest gen. "Scopul nostru nu este sa amendam ci sa prevenim si sa avertizam" a mai zis el. Mi s-a parut din alt film dar e bine ca a fost asa si ca mi s-a intimplat mie.

Dupa ce m-am suit in masina aflu ca fiica mea o intrebase pe sotie: "Daca a fost numai un pic pe contrasens nu este numai un pic de contraventie?". Am zimbit si i-am explicat ca o contraventie este o contraventie chiar daca e si numai un pic....Ea a inteles, mai trebuie sa inteleg si eu....Am nevoie de o alta atitudine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci bucuresti canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata