miercuri, 2 iunie 2010

greva si (ne)greva

Am citit cite ceva despre greva si despre ce au infaptuit ei, liderii, pentru a duce oamenii muncii la greva. Am vazut la teveu diversi cetateni care sforaiu ca le-a fost furata greva, ca amenintari, ca intimidari, ca una ca alta.... Rahat cu apa rece!

Ii vad ca pling diversi pe site-uri care mai de care mai rosu colorate, ca au datorii ca "au banci" de platit, ca rate, ca scoli de plata, ca studii, ca una ca alta si ca bugetarii nu o sa mai poata plati si ce o sa se intimple. O sa ramina fara case si masini pe care oricum nu si le permiteau din amaritul lor salariu de bugetar. Sa fim seriosi si la privat si-au facut oamenii calculele cu rate si credite. Diferenta este ca la privat nu tine nimeni palma nimanui la poponeata si ca acii azi esti miine nu mai esti. La stat se sta pe bani si palma este tinuta si la poponeata si la fofoloanca de maretul stat...in rest: rahat cu apa rece!

Daca parlamentarior le-ar pasa de ceva si-ar sacadea ei salariile si ar ajunge la salarii decente. Aici vorbesc de toti parlamentarii nu numai de unii sau altii. Numai vorbe si bravada, numai timpenii si noroi. Auzi un sofer de parlamentar sau de consilier ministerial are peste 1000 EUR salariu net. Pai vorbele voastre, parlamentarilor de orice culoare sinteti, nu sint decit RAHAT cu APA RECE! ce ar mai ride Caragiale!

Ma mut si ma uit la sindicate, lideri si sindicalizati. Daca liderilor sindicalizatilor le-ar pasa de membrii de sindicat ar face asa cum trebuie totul, dar nu: ei nu platesc din fondurile sindicatului salariile pentru zilele de greva (cum ar fi normal sa se intimple), ei nu stiu sa sustina o greva (logistic vorbind sint in stare doar sa adune o gloata dar nu stiu cum sa faca sa o si tina unita), ei stiu sa faca ceva doar daca sint sustinuti politic. Pai care mai este misiunea unui sindicat daca este legat politic? Cite sindicate din domeniul privat au intrat in greva? Unde esti tu Hoffa? Toate vorbele liderilor de sindicat, umflati de bere si caviar, nu fac nici cit o ceapa degerata. Tot ce spun ei este doar RAHAT cu apa rece!

M-am dus prin oras de curiozitate sa vad "greva". Am vazut manifestarile din Piata Victoriei: erau maxim 100 de persoane pe care le filmau niste televiz(U)iuni din unghiuri favorabile. Am trecut pe linga reporter care zicea: sint peste 2000 mii (doua mii!!!!)de oameni aici....ori avea ochi de albinuta si vedea multiplicat ori nu stia sa numere ori avea numaratoarea de acasa caci nici macar daca erau oi 100 de bucati nu aveau 2000 de picioare!!! Sa fim seriosi domnilor....rahat cu multa apa rece...sau mult rahat!

Traim in economia de piata dar numai unii dintre noi. Competitia nu exista pentru multi dintre angajatii de la stat. Si nici criteriul de competitivitate nu exista (ce e ala...ahhh). Acum e timpul sa intelega si ei ce inseamna competitia. E timpul sa inteleaga ca un job nu inseamna sa vii la 8 si sa pleci la 4. Mai si munciti dragilor a venit timpul sa dati socoteala pentru banii pe care ii incasati. Sint atit de putini cei care muncesc incit tind sa cred ca lucrurile se misca intr-o inertie imbecil inteleasa sau nejustificat de scumpa.

Un prieten m-a intrebat daca eu nu sint afectat de reducerea pensiilor ca doar si eu am parinti pensionari. E greu sa ii explic ca si mama si tata ca sa isi suplimenteze veniturile si-au luat un job la PRIVAT si ca muncesc de la 7 la 5 ca sa aiba bani. E si mai greu sa ii explic ca numai cine nu vrea nu gaseste de lucru. E si mai greu sa ii explic ca mama mi-a spus ca intelege reducerea ca pe un ajutor dat mie si fiicei mele ca sa nu avem de suferit mai tirziu desi ar fi preferat de banii aia sa cumpere orice altceva si poate s-ar fi simtit bine dimineata sa mearga cu nepoata ei in
parc in loc sa mearga la serviciu (dupa 40 de ani de munca)...

Si da sint de acord sa nu imi mai platesc nici un fel de impozite si dari catre stat din acest moment. Sa vad de unde mai scot banii pentru sindicalizati! Sa manince la propriu mult RAHAT cu apa rece!

Si inca o chestiune domnilor de la stat: nu va mai convine salariul de acolo, e prea mic, nu se preteaza la figura voastra? Dati-va deoparte, plecati, lasati locurile libere pentru absolventii care ies de pe bancile facultatilor si care se multumesc cu putin pina invata ceva! Iesiti din birourile voastre unde faceti bilute de muci si le lipiti de birou si treceti la munca! Nu mi-a placut un job, nu mi-a placut saplariul, nu mi-a placut seful, nu mi-a placut politica firmei...am plecat! PA si PU la toata lumea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

atitudine alegeri politica politie ford campanie copii initiativa primar abuz bani etc greva idee orfani primarie Tebea Viena bucuresti carburant gropi iarna presedinte sarbatori vacanta EURO administratie an nou atitudine iluzii banci canal concediu parcare regula revolutie soferi trafic trainer turism vot zapada ajutor calatorii calculatoare case circulatie civilizatie cluburi concert craciun emigrare fitze gunoi idei oameni obisnuinta onoare paracre penibil ploaie respect spital taxe vecina 2012 ANRSC Austria Bon Jovi Brasov Delta Elevetia Goana dupa bani si uciderea sperantei... PMP Project Management RADET ac/dc administratia financiara aeroport afacere amenda amuzament artificii auto b-max biserica blog boicot bucovina campionat capusa capuse cirnati combustibil competitie comunism concurs constructii contrasens curs dezvoltare personala diacritice distractie diverse drumuri dupa bloguri echipa evaziune evenimente examen exempu fericire festival fonduri formator fotbal frumos fun furaciune google hotel parc idiot ilegal impozite impresii inmatriculare auto intilnire iubim 2 roti lansare laser lege leme lucru mall mamaia manuale masini minciuna mobilizare muzica nesimtire nudism olanda oras parfum party plimbare plopi pret primavara proprietate privata protest rabla radar rcs&rds referendum reparatii resemnare rest romania rutiera sanatate scoala scumpire semne serbare sex sfirsit sindicat spam sport strzi talon teama tehnologie televiziune timp liber unu mai vaccin valea screzoo valvoline viata weekend